Najnowszy numer naszego czasopisma zawiera również artykuły na temat korzystnych właściwości naturalnych składników, które wspomagając funkcje naszego organizmu, pozwalają nam cieszyć się dobrym zdrowiem. Karczoch, pestki moreli, nienasycone kwasy tłuszczowe omega, morwa biała, czy aloes to tylko niektóre z nich.
Życzymy przyjemnej lektury!
Redakcja
Co za słodko, to niezdrowo | |
Cukrzyca to prawdziwa zmora naszych czasów. Nie dosyć, że utrudnia codzienne funkcjonowanie, to wiąże się z poważnymi powikłaniami, które mogą prowadzić do ciężkich uszkodzeń m.in. wzroku, nerek, mózgu i serca. | |
Postaw na aktywność | |
Pacjentem ostrego dyżuru może być każdy, kogo zgubi pośpiech i brawura. Klasyczni kandydaci do urazu to „niedzielni sportowcy”, którzy wprost zza biurek, bez odpowiedniego przygotowania wyruszają na łono natury w poszukiwaniu lepszej kondycji. | |
Ulga dla wątroby | |
Wątroba to organ o ogromnym znaczeniu dla organizmu. Uczestniczy w wielu procesach metabolicznych. Jest głównym narządem odtruwającym nasz organizm, przez co jest nieustannie poddawana szkodliwemu działaniu różnych czynników zewnętrznych. | |
Choroba to pestka | |
Cywilizacja niesie nam nie tylko wiele udogodnień, ale niestety również całe mnóstwo dolegliwości. Aby ich uniknąć, warto postawić na zdrowy tryb życia. |