Szpinak cieszy się wielką popularnością na całym świecie. Jest warzywem liściastym bogatym w witaminy oraz skłaniki mineralne.
Burak spożywany w każdej postaci wzmacnia odporność organizmu na infekcje, zwłaszcza wirusowe, a sok z buraków ma działanie wykrztuśne. Wzmaga koncentrację, refleks, pamięć. Kwas foliowy zawarty w buraku działa kojąco i uspokajająco. Dla dzieci i młodzieży, a także kobiet w ciąży, narażonych na niedobory kwasu foliowego, sok z buraków jest szczególnie wskazany. Wspomaga układ krwionośny.
Ekstrakt z owoców granatu jest bogatym źródłem polifenoli, substancji chemicznych, które zapewniają w roślinach dobry smak i odpowiedni kolor. Polifenole są również przeciwutleniaczami. Oznacza to, że pomagają chronić komórki przed uszkodzeniem. Granat zawiera także dużo witaminy C. Jeden owoc dostarcza około 40% dziennego zapotrzebowania na tę witaminę. Jego unikalne składniki przeciwdziałają chorobom serca, chronią naczynia krwionośne, prostatę, poprawiają samopoczucie, a dodatkowo dodają sił witalnych. Sok z granatów łagodzi też stany zapalne, szczególnie przy artretyzmie, a także przeciwdziała procesom starzenia.